Ett brett sortiment av bågar och glas

Vi arbetar med allt från kända kvalitetsmärken men också prisvärda produkter med betydligt lägre pris. Vår ambition är att stå för den största valfriheten. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att arbeta med kvalitetsprodukter. Att både känna och se kvalitet i material, detaljarbete och design är det roliga med glasögon. Vår personal är både duktig och ständigt uppdaterad vilka trender som gäller i glasögonmodet. Be oss gärna om råd och välkommen in och prova.

Vi har förmodligen stans största bågsortiment.

När det gäller val av glas utgår vi från dina önskemål. Allt från synfel till användningsområde spelar en avgörande roll för att dina glasögon skall bli så bra som möjligt. Du är alltid välkommen till en diskusion om bågar i allmänhet och vilka glasalternativ som finns med ditt synfel.

Vi ger dig maximal valuta för pengarna. 

Det är skillnad på bågar och bågar

I butiken har vi ett stort sortiment av handplockade bågar från främst svenska företag. Att köpa bågar från Sverige gör att vi kan erbjuda bättre service samt att design och färger passar bra.
Vi köper in själva och stämmer hela tiden av så att kunderna
får den kvalitet de betalar för.

Det är skillnad på glas och glas

Begreppsförvirringen är stor när det gäller glas. Hur kan det skilja så mycket i pris för olika glas? Att frågor uppstår är inte så konstigt. Begreppet glas används alltför ofta generiskt som om det bara fanns en enda typ av glas. I vårt sortiment har vi allt från samma låga pris som våra lågpris-konkurrenter till högkvalitativa glas. Prisavgörande är material och behandling.

Hos oss kan du välja.

Oavsett synfel får du alltid glas med hög prestanda när du köper glasögon av oss. Oftast från vår huvudleverantör, Rodenstock som står för hög kvalitet kombinerat med ett kontinuerligt utvecklingsarbete.

Läs mer om Rodenstock
Titta gärna i vår Glasguide lite längre ned på denna sida.

Välkommen in så berättar vi mer.

 

Barnglasögon

Självklart skall barnen ha bra, tåliga och moderna glasögon. I vår butik hittar du många fina och tuffa bågar för våra unga kunder.

Att vara barn och ha glasögon är inte alltid lätt, därför lägger vi stor vikt vid att även våra barnbågar ska vara snygga och följa rådande trender. Samtidigt vet vi att våra barn leker vilt, därför lämnar vi en barngaranti. Går bågen sönder byter vi ut den utan kostnad inom två år.

Det finns ingen nedre åldersgräns för att börja med linser.

Är ditt barn läskunnigt, kan knyta skorna och borsta tänderna själv så kan hon/han också ha linser. Det är dock viktigt att kunna sköta linserna på egen hand.

Barn under 8 år ska undersökas av ögonläkare.

Alla barn i åldern 8-18 år som behöver glasögon, får 800 kr i glasögonbidrag av Region Blekinge.

.

Om glas

Glasguide

Välj rätt glas för ditt synfel och till din båge.

Visste du att det finns upp till tio olika plastmaterial för glasögonglas, alla med olika egenskaper? Oavsett synfel finns glasögonglas av plast som är tunt, lätt, reptåligt och stabilt. Mer än 95% av vår glasförsäljning är idag av plastmaterial där nedanstående alternativ är vanligast. Värt att veta är att ett högt brytningsindex inte är ett kvalitetsbegrepp. Våra tunna och lätta glas görs av högteknologiska plastmaterial.

Glasguide

Perfalit 1.5

-ett basval där glastjockleken saknar betydelse

-passar till svagare styrkor till ca 2-3 dptr.

-lämpligast för bågar i metall

-olämpligt för garnityr

-lågt pris

-nackdelen är mjukt, ostabilt material

-finns med enkel antireflexbehandling

Perfalit 1,6

-passar alla typer av bågar

-30% tunnare än basmaterialet

-20% lättare än basmaterialet

-stabilt, reptåligt och segare material

-mer åldersbeständigt än basmaterial

-mindre förändring av ögonstorlek vid starka styrkor

-100% skydd mot det skadliga UV-ljuset

Perfalit1,67

-passar alla typer av bågar och synfel

-40% tunnare än basmaterialet

-30% lättare än basmaterialet

-mer åldersbeständigt än basmaterialet

-100% skydd mot det skadliga UV-ljuset

-mindre förändring av ögonstorlek vid starka styrkor

-stabilt, reptåligt och segt material

Perfalit1,74

-tunnaste val vid styrkor högreän 6-8 dptr

-50% tunnare än basmaterialet

-30% lättare än basmaterialet

-stabilt och reptåligt

-100% skydd mot det skadliga UV-ljuset

-mindre förändring av ögonstorlek vid starka styrkor

Hur tjocka blir just mina glas?

När du har valt båge och vi har ett recept kan vi göra en tjockleksberäkning och en tjockleksjämförelse mellan de olika glasalternativ som finns med din styrka. Då får du se hur tjocka glasen blir på 10 ställen runt hela glaset.

Progressiva glas

Med progressiva glas är inte bara bredare synfält prisavgörande utan även kontrastseendet. De bästa progressiva glasen har 5 gånger högre precision av de optiska egenskaperna än standardprogressiva

97% nöjda kunder med progressiva glas!

Alla progressiva glas kräver en viss tillvänjningstid. Med nya Impression FreeSignPRO och DNeye tekniken blir tillvänjningen betydligt enklare än med ett billigare glas av äldre progressiv uppbyggnad. Båda glasen eliminerar de förvrängda ljusvågor som passerar in genom pupillen. Till skillnad mot vanliga progressiva glas får dina ögon en högupplöst bild. Tekniken är till stora delar patenterad och bygger på vågfrontsteknik.
Bär du progressiva glasögon idag får du:
• förbättrad synskärpa på alla avstånd
• bredare synfält på alla avstånd
• bättre mörkerseende
• bättre kontrastseende
• mindre ”gung” i glaset
• bättre komfort

97 % är nöjda eller mycket nöjda med Impression FreeSignPRO

Impression FreeSignPRO är världens enda progressiva glas som skräddarsys efter bärarens individuella synbeteende. Ditt sätt att röra dina ögon är lika unikt som dina fingeravtryck. En del människor rör huvudet för att titta i sidled medan andra föredrar att vrida ögonen. Vår toppmoderna maskinpark avslöjar ditt synbeteende på några minuter.
Skräddarsydda glas är till för dig som vill ha det absolut bästa när det gäller optisk prestanda. Impression FreeSignPRO ger bäraren en oslagbar synkomfort och en lätt tillvänjning.
Impression FreeSignPRO säljs bara av auktoriserade optiker

Olika prisklasser på våra progressiva glas

  • Bästa reflexbehandling med smuts & vattenavvisande ytbehandling: 7500kr
  • Bättre progressiv glas med smuts & vattenavvisande ytbehandling: 5700kr
  • Bra glas: 2900kr
Ytbehandling

Med antireflexbehandlade glas blir det inte bara mindre reflexer i glasytan. Man får dessutom ett bättre kontrastseende. Med Crizal-forte behandlade plastglas från Essilor får du marknadens bästa allt-i-ett behandling. Den gör glasytan både reflexfri och reptålig och har dessutom en extremt slät yta vilket gör att glasen är mycket lätta att rengöra. Smuts fastnar inte och glasen behåller sin klarhet.
Risken för repor minskar och glasens livslängd ökar. Crizal-forte är 10 gånger lättare att hålla ren än ett standard antireflexbehandlat glas och risken för krackelering minimal.

 

Lågprisglasögon

Vill du ha riktigt prisvärda alternativ väljer du ur vårt lågprisortiment.
Vi har enkelslipade glas från 690 kr och progressiva från 2 195 kr. Naturligtvis komplett med båge och glas.
Vill du ha mer reptåliga glas lägger du till 100kr per glas. Reptåliga glas med antireflexbehandling kostar ytterligare 150kr per glas.
Det behöver inte – och ska inte – kosta mer att köpa billiga glasögon. Billiga glasögon behöver inte alltid vara dåliga, med det är stora skillnader på högkvalitativa glas. Oftast spelar dina behov stor roll d.v.s vad du har för synfel, vad de ska användas till och hur kräsen du är.

Solglasögon

När den starka solen tittar fram är det extra viktigt att ha ett par bra solglasögon. De ska skydda mot den skadliga UV-strålningen, minska bländning och ge ett behagligt och skarpt seende. Som en extra bonus ser alla väldigt snygga ut i solglasögon!

Vi har alltid paketpriser på solglasögon.

Enkelslipade från 995 kr och progressiva från 2495 kr.

Välkommen in och titta på vårt solglasögonsortiment

Vi vill att du ska känna dig nöjd!

Vi vet att nöjda kunder kommer tillbaka och vi vill att du ska känna dig nöjd och trygg med dina nya glasögon.

Våra produkter är av hög kvalitet. Därför ingår det alltid ett garanti när du köper glasögon hos oss. Det innebär att du utan kostnad får hjälp med all den underhållsservice dina glasögon kan behöva. Dessutom ingår självklart kostnadsfria reparationer som orsakats av tillverknings- eller materialfel under tre år.

Detta ingår alltid när du köper glasögon hos oss:

1 månads full bytesrätt om du inte är nöjd med bågen

Heltnöjd-Garanti vad gäller glas

Fria justeringar

50% rabatt för par nr 2 om du köper det inom 2 månader.